iPhone 終於可以用得到網站版 WhatsApp












WhatsApp 之前推出網站版,幾乎個個 OS 都用到,唯獨 iPhone 就用唔到。外國就有 iPhone 用家獲得消息,指 WhatsApp iPhone 版將會推出更新,終於可以用得到網站版 WhatsApp,各位 iPhone 用家就唔洗再拿住部手機先至覆到 message 啦。


係 setting 入面會多咗個 WhatsApp Web 設定,之後就好似其他平台手機咁,掃描係網站嘅 QR Code,就可以了。(有讀者報告話 uninstall / reinstall Whatsapp 就會即時見到,建議大家先用 iCloud 備份 ! )

Web 版 WhatsApp 簡單四步使用:



  • 前往「https://web.whatsapp.com/」。
  • 之後在手機打開 WhatsApp,在右上角選單點選「WhatsApp 網頁版」

  • 此時會變成 QRCode Scanner,把鏡頭移向網頁上的 QRCode 就可以了。
  • 最後網頁就會自動進入 Web 版 WhatsApp 介面,可以用鍵盤聊天打字囉!

(資料來源 : unwire)

要得知最新科技消息,請留意派亞普科技創見!

Categories: , ,